Szavazó box

Egy skóciai történet

Lehetőségeim szerint mindarról, ami egy emberrel történhet, ha nevezetesen az Egyesült Királyság felsőoktatásában kívánja megállni a helyét

AdSense

Linkblog

Svéd biznisz

2007.02.26. 16:06 | nordiquetortue | Szólj hozzá!

Címkék: pénz

A volt svéd lakótársam nem volt feltaláló, semmi újdonsággal nem rukkolt elő, mégis nagyot szakított. Klasszikus üzlethez fordult, az autókereskedéshez.
  
A volt svéd lakótársam vett magának egy MD-8 típusú 1978 évjáratú személygépkocsit 380 fontért - ennyit keresek jobb hónapokban túlórákkal...
A papír munka, az autó biztosítása - arra az egy hónapra, amit még az Egyesült Királyságban töltött - és a kompköltség nem haladta meg a kétszáz fontot. Svédországban, egy különös okból engedélyezve van a jobboldali kormánnyal rendelkező gépjárművek általános használata. A hetvenes években, elmondása szerint, a postás és a tejes kocsik kormányműve brit módra volt elhelyezve, így amikor az állam kiárusította az elavult gépjármű parkját, egyben engedélyezte az ilyen típusú gépkocsik használatát. A törvény azóta is érvényben van.
Állítólag a régi, briteknél futott Volvoknak van különösen nagy kereslete a svédeknél, de volt szobatársam beérte egy brit remekművel is. Legutóbbi levelében azt írta, 2000 eurós vételár ajánlatott kapott. Utána lehet számolni, mekkora profitrátával dolgozott a fiú, még akkor is, ha beleszámoljuk az idő, benzin és adminisztrációs költségeket. De azt írta, még nem akarja eladni, inkább megvárja a 2008-as évet, addigra ugyanis harmincéves lesz a kocsija, ami a helyi törvények szerint már "történelminek" minősül, ami könnyített forgalmi engedély kiváltást jelent, valamint az értékét is megdobja. A svéd ismerősöm 4000 eurós végső eladási árra számít. Így tessék üzletet csinálni! ;) Vállalkozásra fel! 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszakiteknos.blog.hu/api/trackback/id/tr241567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása